specialisaties

                                                                            – vanuit openheid in contact met de ander -

In de loop ter tijd hebben twee gebieden steeds meer mijn aandacht getrokken en voelde ik vanuit de praktijk de noodzaak om mij daar verder in de verdiepen: de relatieproblematiek en de traumaverwerking.  Voor ieder gebied heb ik een tweejarige opleiding gevolgd die mij
de nodige kennis en vaardigheden geboden heeft en die ik naadloos heb kunnen integreren in mijn werk als haptotherapeut.

Relatieproblemen
Onder mijn haptotherapeutische begeleiding kunnen partners hun vastgelopen patronen ervaren en onder de loep nemen.
Ze kunnen leren hun non-verbale en verbale communicatie weer op gang te brengen of te verbeteren, wat een betere intimiteitbeleving ten goede komt.
Problemen met intimiteit en seksualiteit kunnen open besproken worden met als doel om te zoeken naar nieuwe wegen en mogelijkheden.

Traumaverwerking
Mensen hebben na schokkende, ingrijpende gebeurtenissen zoals een ernstig ongeluk, geweld, misbruik of andere traumatiserende ervaringen vaak de neiging om zich letterlijk en figuurlijk terug te trekken. Anderen reageren zich af met onrust en agressie of krijgen onverklaarbare lichamelijke klachten. De traumatische ervaring heeft zich vast gezet in het lichaam of in het ‘gevoelsgeheugen’.
Onder mijn begeleiding kunnen zij na een periode van verwerking leren het contact met zichzelf en hun omgeving weer opnieuw  aan te gaan.

Verder heb ik als GZ-haptotherapeut vele verrijkende, voor registratie gedeeltelijk verplichte nascholingen gevolgd, zoals  bijvoorbeeld: “Omgaan met pijn”, “Intimiteit en seksualiteit”, “Hyperventilatie”, “Burn-out”, “Angstproblematiek”,  “Borderline stoornissen”, “The dynamics of touch”. Mijn laatste tweejarige opleiding voor “Contemplatieve psychologie” heb ik ook als grote bron van wijsheid ervaren.